, Čačinački Alkosi-malo nas je al smo govna! Dobrodošli na blog Čačinačkih Alkosa,vjerovatno najmanje organizirane grupe navijača u RH! Naš moto je "Malo nas je al smo govna"!Čitajte aktualne postove,čitajte postove iz arhive i upoznajte nas i naše Čačince.Gledajte slike i svakako ostavite komentar nakon posjete. Članovi: Mrus,Bobika,Kec,Krco,Šljivić-Bosanac,Ileš,Preradović,Lujza,Švabo,Cigo,Toca,Darac itd Čačinački Alkosi

Čačinački Alkosi

26.06.2005., nedjelja

Slike

Nema više nekih osobitih događaja u našem malom mistu,košarkaška sezona je odavno gotova,nogometna je završila prošli tjedan,i sad nam samo ostaju aktivnosti u DEFU i na školskom igralištu.Svi me samo ispituju jesam li šta novo napisao na blogu,a ja oadgovaram da neznam o čemu da pišem,nemam ideje-POMAGAJTE!
Ekipa se uglavnom odmara i zajebava ili radi,razmišlja se o moru i jedva se čeka godišnji odmor.Sada su bili ovi praznici pa se malo roštiljalo i slavilo.Ja nisam,morao sam raditi za oba praznika!!!!Zato sam danas organizirao roštilj kod sebe doma za svoje najbliže (povodom mog novog ugovora o radu koji sada glasi na NEODREĐENO VRIJEME!) i svi kažu da sam ja to odlično napravio.Nije da se hvalim,ali roštilj je bio i više nego dobar.Tajna je u pacu!Pravi pac je recept uspjeha.Tajnu neodajem,samo ću reći da se meso pacalo 24 sata i da je stvarno bilo ukusno.Pitajte Keca ako nevjerujete.
I Kec me pitao jesam li šta novoga stavio na blog,a ja kažem da nisam i da neznam što da stavim pa sam odlučio s vama podijeliti još koju sliku.Jednu sam slikao ja,a jednu moj frend Edo "Viljuškar" Grgurić mobilnim aparatima.Nije teško za pogoditi koga slike prikazuju,ali vam neću reći pa vi pogađajte! Jedna je stvarno lagana.Zanimaju me vaši komentari ovih dviju slika.

Arap

Navijač


Do sljedećeg puta,ostajte mi pozdravljeni!

Živili
- 18:40 - Mudro mišljenje puka (17) - Štampaj i urami - #

21.06.2005., utorak

Zaboravljena slika

Džibril
Zaboravio sam protekli tjedan u postu o Spektaklu u Čačincima objaviti jednu sliku pa ću je staviti sada. Radi se o četvorici organizatora tog spektakla:Tucku,Mrusu,Vuji i Iletu.Fali im još samo "peti ortak" Mario Anđelić Anđo!Neznam gdje se on zagubio o tom trenutku?!
Dakle,ove petorica su dogovorili tu utakmicu između Čačinačkih Alkosa i veterana NK Mladost Čačinci i odradili najveći posao u pripremi samog spektakla pa je red da ih se barem spomene.Slika prikazuje zadnje dogovore između Tucka,Mrusa,Vuje i Ileta u DEFU kojima sam i ja nazočio,a Ile nam je ponosno predstavio i prototip majice koje bi si trebali dati izraditi.

Tucko,Mrus,Vujo,Ile

To je on napravio na jednoj svojoj staroj majici,a mi bi sada trebali svi skupa kupiti bijele majice i onda ih dati na štampanje.Štampali bi našu maskotu Džibrila kojeg je nacrtao naš dobri prijatelj Toma Sojer!Ta ideja je već stara a kako se mi oko svega dogovaramo stolječima-i ovaj projekat će potrajati.Zašto?Zbog nezainteresiranosti dijela ekipe! Prvo svi kažu kako je ideja super,a onda se nitko nebi uhvatio posla.A nekima je i skupo!!!Jebena obična majica se može kupiti za smrdljivih 20 kuna a štampanje stoji 15! Skupo?

P.S.Bilo bi i par majica za naše najvernije čitatelje,samo što se još samo moramo dogovoriti!
Živi bili u vinu se kupali!

- 22:59 - Mudro mišljenje puka (7) - Štampaj i urami - #

19.06.2005., nedjelja

Završena sezona nogometa

NK Mladost čačinci
Danas je odigrano posljednje kolo u prvoj županijskoj ligi Virovitičko-podravske županije.Čačinačka je Mladost gostovala kod susjeda NK Sloge iz Zdenaca i u miroljubivoj igri odigrala 1:1! Strijelac jedinog našeg pogotka je bio Marko Nemeth zvani Marica,još uvijek junior Mladosti koji je cijelu sezonu nastupao za seniore.I poništen nam je jedan,po našem mišljenju,regularan pogodak Roberta Đurine. Šteta,jer je Robi upravo iz Zdenaca i bilo bi mu drago zabiti svojima. Inače,ekipa Sloge iz Zdenaca je zadnja i ispada (opet) iz lige,a naši su momci osvojili dobro 4. mjesto.A moglo i moralo je bolje. Ekipa je uz malo više volje i treninga mogla biti čak i druga,ali kad naš trener nema nikakovog autoriteta i utjecaja na nikoga od igrača pa čak ni na juniore.Samim time se i nameće pitanje-Zašto mi plačamo trenera? To nema potrebe.Plačamo čovjeka koji je prvo potjerao par momaka,a zatim one koji su ostali nemože natjerati da ga slušaju pa na pojedincima trenira strogoču. ČOSIĆU ODLAZI!
Sad nam prestoji zasluženi odmor a zatim pripreme za novu sezonu.Jedva čekam da vidim u kojem ćemo sastavu startat u novo prvenstvo i s kojim čovjekom na klupi.Treba dat šansu nekom domačem čovjeku koji će s voljom i ljubavlju prema klubu dolazit na trenibge i utakmice a ne kao Čos s izrazitom ljubavlju samo prema novcu.
Pozdrav svima do sljedećeg eventa u našem selu koji zaslužuje vašu pažnju!

P.S.Htio bih još samo pozdraviti svog prijatelja Milana Babca koji je postigao pogodak za Mladost na utakmici u Crncu prije par kola (pobjedili smo 2:0),a ja nisam o toj utakmici nšta napisao na ovom blogu pa je tako njegov pogodak ostao gotovo nezapažen i neprimjećen. Jebiga Mile,nisam bio na toj utakmici pa nisam ni post o tome pisao!
- 21:28 - Mudro mišljenje puka (7) - Štampaj i urami - #

13.06.2005., ponedjeljak

Spektakl i oproštaj

Juraj Matešić
Ovaj vikend je u Čačincima bio vrlo živ,prvo su u subotu odmjerili snage veterani Mladosti i ekipa Čačinačkih Alkosa,a u nedjelju se na prvenstvenoj utakmici Jure Matešić oprostio od aktivnog igranja nogometa. Krenimo od subote.Pripreme za samu utakmicu su trajale cijeli tjedan,od ljepljenja plakata i skupljanja novaca do kupovine janjca.Najviše smo se pribojavali vremena jer je cijeli tjedan padala kiša,no i vreme nam se u subotu smilovalo. Najveći dio posla je obavio naš neuništivi dobri duh Alkosa Željko Mrus! Prije nego su se ekipe počele skupljati u ŠRC Marijan Biondić-Švabo,tamo je već bio naš dobri stari frendač Tršo.On je bio glavni prilikom pečenja već navedenog janjca.I dok smo mi ganjali loptu,Tršo je obavljao tu vrlo odgovornu funkciju i uspješno je obavio.

Ekipa Alkosa Veterani i Alkosi Istezanje Veterani

Kiki vodi zagrijavanje Nanac i Bobika Šogori Vujo i Toca

Prije samog starta utakmice smo s našim dvojcem stratega Ivanom Jerbićem i Damirom Jurkinom sastavili prvu jedanaestoricu i dogovorili taktiku.I počeli smo više nego odlično-na samom početku utakmice Kec se sjurio u 16-erac veterana gdje ga vratar Šarkula ruši a Toca sigurno realizira penal i Alkosi vode 1:0! I to je bio jedini svjetli trenutak za nas na toj utakmici.Ubrzo Vujo izjednačuje a naša ekipa vrlo rano ostaje bez snage i od tada igraju samo veterani a mi se uglavnom branimo.Nisu ni oni baš pucali od snage ali imaju dobar broj velikih znalaca lopte pa su nas na iskustvo razvlačili i umarali.polako smo jedan po jedan tražili izmjene a mora se priznati da nismo imali baš nešto dugačku klupu pa su nam ubrzo sav dogovor i taktika pali u vodu. Dalje se nema šta puno pisati osim da su nas stari gadovi zasluženo poderali rezultatom 5:2. A i taj drugo gol za nas je postigao Toca.Mnogi od nas su jedva dočekali kraj a poneki su još i prije posljednjeg zvižduka suca Dragana Zubaka otišli pod tuš.Ja osobno danas jedva stojim na nogama od umora.Bitno je da smo se mi svi skupa malo družili,pojeli janjca i popili cugu.Sad ćemo se malo odmoriti a zatim pripremiti za revanš jer nemožemo dopustiti da se ovi stari grobovi fale po selu kako su nas poderali.

Lujza Kiki Kiki Klupa Alkosa

A danas,na prvenstvenoj utakmici (posljednja ove sezone na domaćem terenu) izmađu Mladosti i Mikleuša, od aktivnog igranja nogometa se oprostio Juraj Matešić!

Hvala Jure

Matešić (34) je odlučio objesiti kopačke o klin i završiti jednu lijepu karijeru koja je trajala 22-23 godine. Jure je po mojem mišljenju među 5 najboljih Čačinačkih nogometaša.Odličan igrač sredine terena i još bolji napadač,a mogao je kvalitetno odgrati i u obrani.Igrač kakvog bi svaki trener poželio u momčadi. Počeo je sa 12-13 godina u pionirima Mladosti sa svojim vršnjacima i prijateljima i imao je dosta uspjeha i u juniorskoj i seniorskoj ekipi.Od te uspješne generacije sada je ostao u sastavu samo još Dragan Zubak.
Jure,hvala ti za sve što si učinio za ovaj naš klub,za svoju Mladost i za svoje selo!

Alkosi su samo za ovu prigodu napravili transparent na kojem je pisalo:"Hvala Jure"! U poluvremenu utakmice Šero i Heč su kao predstavnici uprave Juri predali poklon loptu i zahvalnicu,a Jure Matešić je izašao s terena i pepustio svoje mjesto nekim novim Čačinačkim klincima da nastave tamo gdje je on stao!

Mladost Čačinci Jura i nasljednici Šero,Jure i Heč Čačinački Alkosi-transparenti

A utakmicu smo izgubili i to uvjerljivo rezultatom 2:5! Neslavan oproštaj od domaće publike za našu Mladost.Zadnje kolo naši momci igraju u gostima i završit će sezonu na solidnom 4. mjestu. Oba pogodka za Mladost je postigao naš najbolji strijelac Robert Đurina (jednog iz penala). Gosti su danas bili bolji i zasluženo pobijedili.A moram i spomenuti jako loše suđenje glavnog suca Loparca i njegovih pomočnika.Naime,kreten nam opet nesvira čisti penal kod 0:0,dariva nas kartonima za prigovore a goste nekažnjava nakon grubih prekršaja.I onda nam đubre kod 0:3 poklanja penal od kojeg nije bilo ni P!I sam Đurina mi je rekao da to nije bio penal.I njegov pomočnik počinje navlačiti za nas.Pa kako ih nije sramota-prvo te pravi budalama a zatim ti kao pomaže-kreten.Nije on kriv što smo mi izgubili nego sam samo htio objasniti kakve kriterije imaju ovi naši kreteni od sudaca.On nije pomagao Mikleušu,on jednostavno nezna suditi i mora pod svaku cijenu biti u središtu pozornosti.Gospodo,pustite dečke da igraju i nepomažite ni nama ni njima jer je to smješno za gledat.
Na utakmici je bio i naš ozlijeđeni kapetan Joja koji nam je pokazao svoju ozlijeđenu nogu,a ja je odmah uslikao da i vi vidite malo.Nadamo se da će se Joja brzo oporaviti i da će odlučiti i iduću sezonu stati na vrata Mladosti iz Čačinaca.Opet smo na klupi imali samo jednog rezervnog igrača.Babac je opet nedostajao zbog privatnih obveza,Vujo odrađuje kaznu zbog crvenog kartona i zauzeo je svoje mjesto među Alkosima na tribini.
Treba sad odraditi i ovo posljednje kolo a zatim okupiti momčad,promjenit trenera i sljedeću sezonu probati izboriti poziciju više.

Evo,dragi moji,obećao sam objaviti foto-post i ispunio sam obećanje.Nadam se da ste zadovoljni,a ako netko ima kakvo pitanje neka slobodno pita (ili pošalje mail) a ja ću drage volje na sve odgovoriti. Uživajte!


UPDATE:KK Mladost Čačinci
Dobio sam još nekoliko slika sa subotnje utakmice između Alkosa i veterana,i par slika sa subotnje zabave organizirane od strane košarkaškog kluba Mladost.Obećao sam našem Mamiću (Draženu Vekiću) da ću objaviti i te slike pa evo:

Transparent Alkosi Klupa veterana Mudri,Juško i Maršić Bobika stariji i Bobika mlađi

Šarkula Tršo peče janje Tršo ispekao janje Zabava

Jura konobar Maka Mamić Odabir ekipa za potezanje konopa
- 16:43 - Mudro mišljenje puka (23) - Štampaj i urami - #

10.06.2005., petak

Oficijalni mahač Čačinačkih Alkosa

Alkosi u centru Čačinaca
Poštovani-zbog Kruninog komentara kako neradi link (kojeg sam u međuvremenu popravio) ponovo objavljujem post o našem Kikiju.Post je bio napisan 18.01.2005. ali je tada došlo do nekog sranja na blogu pa su neki postovi bili izgubljeni,ja sam ih vratio,ali bez komentara.Jedan od tih postova svakako zaslužuje vašu pozornost,a radi se o našem Oficijalnom mahaču (kojeg ste većina već upoznali).ovo je bio prvi post s temom predstavljanja jednog od Alkosa. A ostale možete pronaći s desne strane ekrana u rubrici "Arhiva ponekih postova (obavezno pročitajte)"


Ovo ispod je Kiki! U narodu poznat kao Geza. Kiki ima čast da bude prvi od Alkosa o kojem ćemo napisati post u cilju da nas puk lijepe noše pobliže upozna. Nisam znao koga odabrati za prvog o kome ću pisati.Mislio sam o sebi,ali sam odustao. Zatim sam dosta razmišljao i odlučio da to bude Kiki jer,vjerujte,nema bolje osobe od njega da bude prvi.E pa krenimo!




Oficijalni mahač Čačinačkih Alkosa
Ime:Kristijan
Prezime:Knjižek
Nadimak:Geza,Kiki,Bajka,Fabrizio,Edo,Genaro
Titula:Oficijalni mahač Čačinačkih Alkosa

Kiki je,kao što ste mogli pročitati,oficijalni mahač Čačinačkih Alkosa.Kako je došao do te laskave titule?Prije Europskog prvenstva,mi smo napravili zastavu od peškira (tzv. Peškirušu) dimenzije 2mX2m.Na dan utakmice protiv Švicarske,okupili smo se kod Mrusa (kao i uvijek) i otamo smo hondom krenuli po selu.Pošto je padala kiša, zastava se natopila i postala teška.Nitko nije htio s njom mahati i onda se pojavio Kiki i spasio stvar!Objeručke je prihvato zelenu palicu i veselo zamahnuo peškirušom.Bio je najsretniji čovjek na svijetu!Glavešine Alkosa su ga odmah proglasili službenim mahačem Čačinačkih Alkosa!I od tada Kiki je bio zadužen za nju i uvijek ju je s veseljem uzimao!
Kiki je inače omiljen u društvu.Uvjek je spreman za žicat cugu i cigaru.Dolazi iz skromne obitelji,nema novaca ali ga svi vole i u ovom kraju ga svi znaju.Jedini je čovjek u selu koji konstantno nosi košulje i kravate a nije ni političar ni bankar.Zapravo,Kiki je nezaposlen.Ako netko može ponuditi kakav posao za njega neka nam se javi!Na nekim budućim izborima,mi čemo kandidirat Kikija za predsjednika,a mi ćemo biti njegovi savjetnici kao i uvijek dosada. Živio nam Kiki 100 godina,da ga nema trebalo bi ga izmislit!
I u ovom postu ima slika (crvene riječi) pa klikajte po njima i gledajte!

UPDATE!
P.S.Evo jedne svježe slike:Kiki i Bobika

- 16:01 - Mudro mišljenje puka (12) - Štampaj i urami - #

08.06.2005., srijeda

SPEKTAKL

Veterani Mladosti vs Čačinački Alkosi
Svi si koji ste blizu Čačinaca svakako u subotu navratite do nas jer će se na našem igralištu u ŠRC marijan Biondić-Švabo,u našoj popularnoj "rupi" dogoditi nešto strašno,jedan nesvakidašnji događaj,dosad neviđen na ovim prostorima!Naime,odigrat će se nogometna utakmica između veterana "NK Mladost" Čačinci i navijačke skupine "Čačinački Alkosi"! Utakmica će se odigrati najverovatnije u 17 sati i 30 minuta,pa ako ste u blizini svakako morate navratiti.Takav događaj se nepropušta!Ulaz je naravno mukte!
Večeras sam ja uz pomoć Majstora,Brace,Doce i Bunceka polijepio plakate po selu da se taj događaj malo dodatno propagira.Za veterane ća nastupiti mnoga eminentna imena Čačinačkog nogometa (neću ih nabrajat da nebi nekoga ispustio),a tekma se igra u sklopu priprema naših veterana za gostovanje kod svojih ličkih prijatelja iz brod Moravica,a sutra imaju prijateljsku utakmicu u Zdencima s tamošnjim veteranima "NK Sloga" Zdenci.
Alkose će prevoditi naš oficijalni mahač-Kiki,naravno s zastavom peškirušom u rukama.Nastup su potvrdili mnogi-Goc, Toca, Ile, Mrus, Čoko, Kec, Bobika, Majstor, Runje, Braco, Glišo, Tuna, Ive, br.12, Joža, Edo, Buncek a za stratega smo privolili (primorali) Ivana Jerbića.Nosit ćemo i digitalac pa vas u nedjelju ili ponedjeljak očekuje ekskluzivno foto-izvješće s utakmice.
Ovakav događaj se nepropušta.ovako nešto veliko se u Čačincima nije dogodilo od poplave prije 10-tak godina.Tko god može neka dođe,neće se razočarati,spektakl je zajamčen!
Ako nekoga zbunjuje ono "ŠRC Marijan Biondić-Švabo" evo kratkog objašnjenja. Naime,Švabo je tragično i prerano preminuli nogometaš Mladosti.Tj. Švabo je bio najbolji igrač Mladosti u njenoj dugogodišnjoj povijesti i dugo se neće roditi jedan takav igrač.Njemu u spomen,uprava kluba je promijenila ime ŠRC-a iz Mladosti u njegovo ime i umirovila dres s brojem 10 kojeg u Čačincima više nitko nikad neće obući!
Dođite i svojim dolaskom uveličajte ovu spektakularnu utakmicu!
- 23:28 - Mudro mišljenje puka (11) - Štampaj i urami - #

05.06.2005., nedjelja

HrvatskaHrvatska šampion!

Bugarska-Hrvatska 1:3
Nakon što su ma fireman i Goc tako lijepo ishvalili i nakon što sam se istrijeznio i odmorio,slijedi post o uitakmici Bugarska-Hrvatska.Prvo vam moram reći da sam već napisao cijeli post i onda kad sam ga trebao objaviti nešto sam se malo zajebao i sad moram sve ponovo. Kao sve utakmice do sada,čačinački Alkosi su i ovu pogledali u DEFU u velikom broju.Ponijeli smo zastave i transparente i povješali ih po DEFU te nakon okupljanja od 15.00. pa nadalje i nakon koje kavice i sokića,bacili se na pivčugu!Osječko,Ožujsko,Pan...kako ko!Počinje utakmice,naši dobro postavljeni,nedaju Bugarima da nas slome svojim početnim pritiskom.A tada lom!
18.minuta-Olić se probio po lijevoj strani, dao Kranjčaru povratnu loptu na 16 metara, a Niko odlično poslužuje Babića koji ulazi u šesnaesterac Bugarske i lijevom pogađa mrežu Bugarske! Krasna akcija Hrvatske!0:1!

Marko Babić
U DEFU ludnica (kao i diljem Lijepe naše)!Pjeva se i pije,vrte se runde,pivo teče u potocima,konobarica Lovorka uspješno obavlja sve svoje zadatke!Do kraja poluvremena,Hrvati Bugarima nedaju pravu priliku i na odmor odlaze sa zasluženim vodstvom.
Drugo poluvreme naši nastavljaju igrat odlično,mora se proznat da je Cico to sve skupa dobro posložio.(Kliknite "ovdje" i pogledajte kako Cicu vidi naš frend Toma Sojer)
58.minuta-Ponovno sjajna akcija "kockastih"! Kranjčar je dobro povukao, dao loptu lijevo za Olića koji nesebično vraća u sredinu gdje je dočekuje Tudor i lijepo plasiranim udarcem matira Ivankova za 0:2!

Igor Tudor
Sada je još veća ludnica!Tušo je svoju odličnu igru u razgradnji Bugarskih napada okrunio pogotkom.Hrvatska reprezentacija stvarn dobro igra i izgleda počevši od kamene obrane preko dobrog veznog reda i neumornih trkača u napadu Prše i onog "psa" Olića!
73.minuta-gol koji nam nije trebao-Martin Petrov iz slobodnog udarca puca pored živog zida, a Butina slabo reagira i propušta loptu gol!Nema veze,nema straha.
Dio Alkosa koji navija za Dinamo kritizira svaki potez Nike Kranjčara (neke od njih sasvim zasluženo) no on ih svejedno uspjeva razveseliti i natjerati da i njemu zaplješću.
80.minuta-Pogreška Stiliana Petrova, lopta dolazi do Kranjčara koji fantastično gura loptu kroz noge Stojanova, dolazi ispred Ivankova i majstorski ga matira plasiranim udarcem. Sjajan potez Kranjčara!

Niko Kranjčar
Fantastično!Ludara!Pjesma se ori,pivo teče niz umorna i žedna grla!Kraj utakmice i slavlje se nastavlja ispred DEFA!Iznosimo stol sa terase i stavljamo ga do ceste.Lovorka ga neumorno puni pivčugama,pjesma se ori selom,pleše se po cesti (kao što reče Goc-reguliramo promet Podravskom magistralom).
Lovorka
Velika velika pobjeda Hrvatske nogometne reprezentacije!U goste nam dolazi kolega bloger Robacho koji je došao na par dana doma u Našice i odvojio koji sat da dođe u Čačince upoznati Čačinačke Alkose u živo.Ljepo od njega-sad se čovjek uvjerio da sve ovo što mi tu pišemo nisu nikakva sranja nego istina i samo istina tako nam Bog pomogao!
Riječ dvije o navijačima-prvo bi htio čestitati svim Hrvatima koji su bili u Bugarskoj!Svaka čast momci,bili ste odlični i navijanje se čulo tokom cijele utakmice iako je pravoslavaca bilo 40 puta više.I pokazali ste im kako se navija!Palac gore
A kao drugo,malo bi se osvrnio i na pravoslavnu gamad.Bugare potpomognute s braćom četnicima iz Srbije.Gadovi su razvili neke transparente s četničkom ikonografijom (dvoglavi orao i 4 C) a zatim i onaj transparent na kojem je čirilicom bilo ispisano OVČARA! Sramota! Gamad pravoslavna!
Četnici
I ti Bugari će 2007 u Europsku uniju!E ja u tu uniju neželim!Mislio sam da smo mi Balkanci al sada vidim da nismo,ima i gorih od nas.I onda one sačekuše Srba i kamenivanje naših navijača!koji kurac nisu išli bodrit svoju reprezentaciju,možda bi onda uspjeli pobjedit Belgiju a ne odigrat nerješeno.
Hrvati sigurno kroče prema Njemačkoj.Dobro igraju i liče na pravu klapu.Opet imamo pravi reprezentaciju.nadam se da nećemo nešto usrat do kraja kvalifikacija.Nadam se da ste i vi proslavili ovu veliku pobjedu jer mi jesmo,neki od nas su malo ranije išli leć a neki su slavili do ranojutarnjih sati. Moram samo napisati i da smo oko 22.00. otišli u Orahovicu gdje je u tijeku Orahovačko proljeće (manifestacija na koju dođe pun kurac ljudi-sinoć je Škoro pjevao u parku) i da smo među tom masom ljudi mi bili JEDINI KOJI SMO IMALI DRESOVE I ZASTAVE I SLAVILI POBJEDU!Kako ste vi vidjeli utakmicu i proslavili pobjedu?
P.S.Vidimo se u Njemačkoj!Hrvatska

- 23:19 - Mudro mišljenje puka (22) - Štampaj i urami - #

02.06.2005., četvrtak

Poraz Mladosti iliti kako sudac utječe na ishod utakmice

Crveni karton za suce idiote!
Vrijeme radnje:Nedjelja 29.05.2005.
Mjesto radnje:Čačinci, ŠRC Marijan Biondić-Švabo
Glavni lik:Sudac Igor Babić (Orahovica) i pomočnici Krtić (Slatina) i Ramić (Orahovica)
Sporedni likovi:nogometaši Mladosti i Turanovca i domači navijači

NK "Mladost" Čačinci-NK "Turanovac" Turanovac 2:4


Fabula: Pasja vrućina nedjeljnog popodneva na nogometno igralište u "rupu" ipak iz domova izvlaći popriličan broj prijatelja nogometa na utakmicu između Mladosti i Turanovca koja gotova da i nema nikakav značaj u krojenju tablice jer vodeća Pitomača bježi ohoho bodova drugoplasiranom Turanovcu koji je isto tako uvjerljivo na drugom mjestu.treći je Mikleuš koji našoj Mladosti bježi 4 boda.A mi smo gotovo sigurni na 4. mjestu sa željom da se dokopamo trećeg.
Prvo poluvreme prolazi u boljoj igri gostiju koji zahvaljujući našim greškama ipak zasluženo dolaze u vodstvo 0:2.Navijači uglavnom traže hlad pod brezama i okrijepu u klupskoj birtiji.U drugo poluvreme naši ulaze odgovornije i nameću se kao gospodari terena i ubrzo smanjuju rezultat na 1:2 preko Roberta Đurine.Tada slijedi još jači pritisak domaćina ali mu sudac Babić nedopušta igrati.Svira izmišljene faulove,a goste koji su u ligi poznati kao veći drvosječe od NK Munje iz Rastovca, samo upozorava nakon njihovih nimalo nježnih i podmuklih startova.Pomoćni sudac Krtić Svako malo izmisli nekakvo zaleđe koje samo on vidi.izgleda da mu je sunce udarilo u glavu.ili možda sperma!Oće to od nejebice.U jednom trenutku naš Vujo pravi prekršaj u napadu a gostujući igrač ga napucava loptom,Vujo se isprovociran okreće prema njemu a ovaj ga udari šakom u glavu.Nakon kratke gužve dolazi Babić do Krtića na konzultacije i obojici pokazuje crveni karton!Sramota! Vujo nije napravio apsolutno ništa za crveni karton.U najgorem slučaju je mogao dobiti žuti ali i to je upitno.Naši nastavljaju sa pritiskom,gosti nastavljaju sa grubostima,a Babić nastavlja sa svojom maloumnošću i umišljenošću.Samo da spomenem da su Babić i Krtić mladi suci koji misle da su uhavtili Boga za jaja jer su iz sudačkih obitelji i imaju srebrne dresove (Babiću je tata sudac a krtiću stric-obojica su omraženi u Čačincima). I tako Babić dalje nekažnjava oštre startove gostiju a Jurici Matešiću daje karton za potezanje s leđa i samo još više navlaći bjes navijača na sebe. I onda jedna kontra gostiju i rezultat je 1:3.Naši se nepredaju i nastavljaju napadati.u jednoj akciji Đurina biva pokošen u 16-ercu gostiju a Babić nesvira očiti penal!Penal čist ko kuća! Mladost ipak uspjeva smanjiti rezultat na 2:3 (strijelac ponovo Đurina),a suci se i dalje brinu da gosti slučajno neizgube koji bod.Zadnja minuta,udarac iz daljine,glupa reakcija našeg golmana Lukića i dolazimo do konaćnog rezultata 2:4!

Poslije utakmice sudac Babić na pitanje zašto nam nije svirao penal odgovara:"Kako da vam sviram penal kad su oni bolji od vas?!"


Ajde vi sad meni iskreno recite kakvo je to razmišljanje?Kakve veze ima to što je netko bolji ako je skrivio čisti penal?nemora uvjek bolji ni pobjedit.Evo jedan primjer-04.12.2005. u Splitu igraju Hajduk i Dinamo. Dinamo ima inicijativu i bolju igru ali promašuje svoje prigode,Hajduk svoju koristi i pobjeđuje 1:0!Jel trebalo poništit gol zbog toga što je bio Dinamo bolji? Naravno da ne.Bolji je onaj koji da više golova!(Neka me Dinamovci krivo neshvate.)

I sada se mi svi pitamo da li se isplati dolazit na utakmice?Sad je on pametan a nas stotinjak smo svi valjda ludi i blesavi! Image Hosted by ImageShack.us Da se razumijemo,nisu naši momci briljirali,ali nisu zato zaslužili da im se neda igrat i da im se sudi neujednačenim kriterijem.Nekažem ja da naši moraju uvijek pobjedit,ali neka bar suđenje bude jednako za obje ekipe.Razumio bi ja te idiote da npr. Turanovcu trebaju bodovi,ali netrebaju im uopće jer,kao što sam na poćetku napisao,uvjerljivo su drugi a Pitomača im uvjerljivo bježi i sigurno je prva!


U sjeni svega je ostala još jedna dobra predstava naših juniora koji su gostima strpali 11 komada ako se nevaram.Vengert se opet nazabijao golova,Runje je dao vlajda 2 po jednoga Sokol i Jura Behin-neznam tko je još bio strijelac,zaboravio sam već.Neka netko od juniora napiše u komentar nešto o utakmici (Jura,mogao bi ti kao strijelac da nam napišeš nešto).

Sad će opet Orahovčan komentirat kako se stalno vadimo na suce,ali ovaj puta je njihov izdanak stvarno kretenski sudio.To vam je tak kad sudac misli da je glavni lik na utakmici a trebao bi biti sporedni!
- 14:07 - Mudro mišljenje puka (21) - Štampaj i urami - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0

< lipanj, 2005 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Čačinački Alkosi

Free Counters Pošalji nam mail!

LINKOVI:

PJESME ALKOSA

Slike članova